søndag 11. mai 2008

Photo Story 3 - et fleksibelt verktøy

Jeg har laget en liten instruksjonsfilm, eller screencast, på ca 13 minutter som forhåpentligvis forklarer grunnleggende bruk av Photo Story. Dette lille programmet er gratis for alle som har gyldig Windows-lisens, og har vist seg å være et godt supplement til Power Point/Impress for elevene når de skal lage presentasjoner. En annen stor fordel med programmet for deg som lærer er at du kan se om igjen presentasjonene så mange ganger du vil, noe som er nyttig ved vurderingsarbeid. Det er mange måter å utnytte mulighetene i digitale fortellinger på både i norsk, engelsk, andre fremmedspråk og samfunnsfag for å nevne noe. Med litt hjelp kan dette brukes langt nedover i aldersgruppene, selv har jeg laget fortellinger sammen med barna mine på 9 og 11. Filmen er produsert ved hjelp av Camtasia Studio, og jeg har lagt den ut på wikien min også. Der er det mulig å se den i litt større format. Leif Harboe har skrevet en fin innføringsartikkel som du finner på Skolenettet (takk til Rolf-Anders Moldeklev for tipset). Et eksempel på elevarbeid med Photo Story finner du på Rishabs blogg. Han forklarer selv hva han har hatt som utgangspunkt. Det hadde vært interessant å høre litt hvilke erfaringer andre har med dette programmet også!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Flott gjennomgang av programmet. Har selv holdt kurs i Photostory i Bergen. Brukte da blant annet stoff fra skolenettet, http://skolenettet.no/moduler/templates/Module_Article.aspx?id=39677&epslanguage=NO, skrevet av Leif Harboe. Likte spesielt godt avsnittet helt til sist om hva en bør tenke på når en skal vurdere slike arbeid.

Ingunn sa...

Takk for tipset om artikkelen til Leif. Enig i at vurderingen kan være vanskelig, men etter å ha gjort det noen ganger synes jeg nesten det er enklere enn å vurdere stiler. Men så har jeg alltid hatt en preferanse for visuelle uttrykksformer.

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no