tirsdag 23. desember 2008

Dagen før dagen

20081223_79 En gang i tiden var lille julaften en dag for ulidelig kjedsomhet. De voksne stresset rundt, jeg fordrev tiden med å hjelpe litt til, men for det meste ventet jeg på at det skulle bli julaften snart. Nå er rollene byttet om - jeg haster omkring mer eller mindre formålstjenlig mens døtrene mine ligger på sofaen foran Julemorgen og venter på julaften. Tider skal komme, tider skal henrulle.

Selv om pedagogiske problemstillinger viker for praktiske julegjøremål i disse dager vil jeg gjerne skrive noen ord på bloggen min i dag. Nå er det nesten et år siden den ble opprettet. Som de fleste newbies hadde jeg ingen ide om at noen kom til å lese det jeg skrev - i høyden et par kolleger på jobben, tenkte jeg den gangen. Men det tok ikke lang tid før de første ga livstegn fra seg i kommentarfeltet. Fra da av ble denne bloggen navet i mitt personlige læringsnettverk (PLN). Ingenting av det jeg har gjort siden jeg ble ferdig med hovedfaget har lært meg så mye, tror jeg. Jeg har også vært med i andre nettverk før, og vet at i det øyeblikket jeg går inn for å investere tid og energi i å være sammen med andre så vil læringskurven bli bratt og tilfredstillelsen høy. PLN anbefales herved for alle som trenger ny inspirasjon eller ønsker å utvikle seg videre. Du må investere noe, men du får så mye mer igjen enn du må gi. Takk til alle dere som har beriket dagene mine dette året. Ingen nevnt, ingen glemt. Dere vet nok hvem dere er.

Da jeg var i Seattle for tre uker siden var det så vakkert pyntet i gatene til jul. Trærne hadde fått fine lys viklet rundt alle grener. Dessuten viste det seg at håndlaget glasskunst var en stor eksportartikkel i staten Washington, for eksempel i form av vakre glasshjerter til å henge på treet. Derfor har jeg laget et lite Seattle-tre i gangvinduet mitt her hjemme. Hvis ønsket mitt om kamerastativ til jul går i oppfyllelse vil jeg kunne ta skarpe bilder av det uten blits også :)

God jul, alle sammen! Jeg kommer igjen i romjula.

20081223_71

6 kommentarer:

LK sa...

God jul til deg også! Takk for et flott år! Håper vi ser deg mer på kontoret i 2009! Stor juleklem/

Eirik sa...

Hadde bare alle hatt like stor suksess med bloggen sin som deg (et lite hint av bitter ettersmak der, men mest selvironi). Takk for et flott år, ja - er artig å se at noen lærere er opptatte av å modernisere og forbedre undervisningen. Alle vet jo at teknologi løser alle problemer, bare man tar tiden til hjelp.

Selv har jeg ikke hatt tid til å kjede meg; med jobbing på Kiwi i fem timer blir det vanskelig. God jul til deg også.

Leif Harboe sa...

God jul til deg og, det har vært veldig nyttig og inspirerende å dele ideer og tanker med deg gjennom nettverket vårt. Det skal bli spennende å treffes i februar.
(Kamerastativ er nyttig, fikk et av nissen i begynnelsen av desember)

merete sa...

God jul til deg og dine, Ingunn, - og godt nytt (blogger-)år.
Jeg har også lært mye på så mange måter. Det er ganske utrolig hva som skjer.

Lykke til videre :-)

jeanette tranberg sa...

Happy holidays og Godt Nytt År!
Gleder meg til mange nye spennende bloggposter c",)

Unknown sa...

Well, you inspired me by visiting and referencing my blog too. Mine will be a year old in January. Thank you for your support. Also, I look forward to using google's translation of your blog for many more posts in the future.

Ben

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no