torsdag 4. desember 2008

SOF Summit day 1: Martin Bean & Anthony Salcito

20081202_48 Martin Bean og Anthony Salcito fra Microsoft holdt innlegg sammen om utfordringer og muligheter i det 21. århundre sett fra deres ståsted. De viste også frem noen av løsningene Microsoft har på hvordan internett og annen teknologi kan brukes i klasserommet.

To utfordringer: Vi må utfordre skeptikerne som motsetter seg endringer, og vi må identifisere 20081202_57behovene til dagens studenter. Hvem er de og hva vil de? Dagens unge har andre verdier enn gårsdagens. De verdsetter autentisitet, kreativitet, autonomi, deling, øyeblikkelig tilfredsstillelse. De vil ha selvrealisering, venner, sanntidsinteraksjon. De liker ikke kompleksitet, kostnader og dårlig design(!). Dette er velkjent for de fleste som har med ungdom å gjøre.

Det interessante ved innlegget var først og fremst hvordan de ser for seg at teknologi skal gjøre det mulig å invitere foreldre inn i klasserommet igjen. Uttrykket "Det tar en landsby å oppdra et barn" faller meg inn. De snakket om at vi ved å knytte sammen databaser kan se hele eleven - hos meg ringte det noen advarende klokker. Hva med personvernet? Må alle lærere vite alt om elevenes psykososiale og medisinske situasjon til enhver tid? Vil det ikke være slitsomt for alle hvis det blir så åpent? Den nye informasjonstriangelen vil være en kraftig datamaskin + mobil enhet + cloud computing. Men er vi ikke nesten der allerede? Vi fikk se en liten demonstrasjon av det interaktive bordet Microsoft har utviklet, Surface, og det så sant og si ganske imponerende ut. Det jeg likevel tenker er: På hvilken måte er det bedre å vise frem virtuelle bilder enn papirbilder? Det spennende skjer når maskinene setter oss i stand til å gjøre ting som ikke er mulig ellers. Det viste de også eksempler på, men det burde vært understreket mer.


1 kommentar:

Martin Aa sa...

Takk for meget gode referater! Spinner videre - kommentaren din får meg til å tenke på at det er merkelig i hvor stor grad ny teknologi som selges er laget for å reprodusere det vi allerede kunne gjøre bedre uten teknologi.

Eksempel : Vi har en stund hatt et dyrt og fint smartboard der vi via en penn med en eller annen form for lys- eller trykksensor kan tegne ting som kommer inn på databildene vi viser. Men den pennen er veldig ubehagelig å bruke sammenligna med vanlige whiteboardpenner - ting går sakte og tegningene blir grove. Det er mye bedre å sette prosjektoren til å vise bilde på det vanlige whiteboardet så en kan tegne analogt med vanlige tusjer og vanlig svamp på bildene. Mye kjappere, fullstendig usårbart for tekniske feil og mye mer komfortabelt.

PS : Siden det sikkert er noen norsklærere som leser her : Noen av dere som har gode norske ord for whiteboard, tusjene og objektet man pusser med?
PS2 : Herlig å se at noen nevner det med sårbarheten for dårlig design. Dårlig design på digitale ting er virkelig en total turn-off når man sitter der som student..

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no