onsdag 17. desember 2008

Innspurt/avrunding

Nei, jeg har ikke bakt kaker ennå. Dette er mine 2.0-kaker som jeg har lånt fra Timitalia på Flickr. Leif har skrevet oppsummering av høsten allerede - takk for den, et eksempel til etterfølgelse. Selv føler jeg ikke at jeg er i mål i det hele tatt selv om det bare er to jobbedager igjen til jul. Jeg har to rettebunker med meg inn i helgen, og jeg må vurdere blogger i begynnelsen av januar. Terminoppgjøret vårt er den 12. januar - både en lettelse og en forbannelse fordi det er deilig å ikke måtte være ferdig med alt nå samtidig som det er ille at julen ikke markerer at jeg faktisk er det. Hmm. I morgen er det siste dag med fremføringer av vårt litterære program. Jeg måtte fire på min litt for ambisiøse plan, så jeg ga bare elevene en ubehagelig vid oppgave som de akket seg over: "Kan du ikke bare si hva vi skal gjøre? MÅ alt være så vanskelig i dette faget?" "Ja", sa jeg nådeløst. "Oppgaven er rett og slett å lage Et Litterært Program. Intet mer, intet mindre." Og hva fikk vi igjen for det? Flotte "radioprogram", et inklusive utenlandskorrespondent via Skype fra et grupperom (hysterisk morsomt), film, fine presentasjoner med og uten Glogs eller Power Point, diktopplesninger, vakker musikk, og ikke minst en dag der ikke en presentasjon var lik den forrige. Alt ble tatt opp på video, og når jeg får igjen pusten skal jeg oppsummere litt bedre enn nå. Men jeg er stolt av elevene mine. De lyktes kjempegodt med en vanskelig oppgave som innebærer å kunne mestre minst en av de viktigste ferdighetene man bør ha i det 21. århundre: Evnen til å tenke selv og stille kritiske spørsmål. Jeg er forresten også stolt over at Tanketråder i dag er nr 96 av de 100 mest leste norskspråklige bloggene. Tenk at en blogg om skole og IKT kan komme inn på en slik liste. Det gjør meg optimistisk og glad fordi jeg skjønner at jeg ikke er alene om å mene noe om at skolen kan, bør og vil bli stadig bedre, selv om det gjør litt vondt noen ganger.

Takk for at dere gidder å lese det jeg skriver - det gir så mye inspirasjon å vite at noen faktisk gjør det.

5 kommentarer:

Eirik sa...

Gratulerer med plass nummer 96... Lurer på hvilken plass jeg hadde fått selv

Frode sa...

Henger meg på gratulasjonen og takker for mange gode tips gjennom året. Har akkurat skrevet min egen oppsummering for skoleåret og målsettingen for neste år er blant annet å bli en mer aktiv blogger - vil nok allikevel ikke true din plass blant topp 100!
God jul

Anonym sa...

Og tusen takk til deg for at du skriv! Bloggen din har vore ein stor inspirasjon for meg i haust, og eg ser fram til å lesa og læra vidare. Når eg blir stor, skal eg bli like flink som deg! ;) Du må ha ei riktig god og fredeleg jul - og eg ser fram til å møta deg i 2009!

Leif Harboe sa...

God jul! Snakkes på nyåret.

EinarB sa...

Gratulerer Ingunn, vel fortjent! Du forsvarer plassen som blogginspirator og pådriver; bare ikke slit deg ut.

Til dere elever som leser dette: vær klar over hvilken spesiell lærer dere har, og husk at det er lov å kommentere i denne bloggen også, for å gi en aldri så liten ros til Ingunn. (Dere kan gjøre det anonymt, hvis dere er redde for smiskestempel;-))

God Jul!

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no