Jeg ble veldig glad over å se at min Feedburner-konto viste at jeg har 100 abonnenter på Tanketråder i dag - altså folk som har Tanketråder i sin RSS-leser. Tenk at en blogg om IKT og skole er av interesse for så mange! Det gleder jeg meg stort over. Siden august har antallet vokst jevnt og trutt fra ca 70, ligget og vaket rundt 90 en stund, og altså for første gang 100 i dag. Jeg kan ikke si annet enn at det er motiverende å ha så mange lesere. Men det får meg jo også til å undres: Hvem er alle disse menneskene, egentlig? Noen har gitt seg til kjenne her i kommentarfeltet allerede, noen føler jeg at jeg kjenner nå, men på langt nær alle. Jeg er så nysgjerrig - kan dere ikke si hei, og gjerne litt om hva dere bruker bloggen min til?
Takk for (alt) det gamle …
for 2 år siden
11 kommentarer:
Hei, hei. Jeg er en av dem som følger bloggen din med stor interesse. Har lest den sporadisk i en lengre periode, men etter å ha fått meg blogg selv, har jeg blitt mer aktiv. Bloggen din er interessant for meg fordi den tar for seg digitale verktøy i skolen. Og som norsklektor (på hverdager og stilretter i helgene) i den videregående skolen, er dette et felt jeg interesserer meg for. Var på kurs med Leif Harboe for en tid tilbake, og fikk øynene opp for verktøy som google dokumenter og retteprogrammet markin... Siden jeg er novise på feltet med bruk av web 2.0, er det svært spennende å følge med på din blogg. Skal i gang med et prosjekt i en vg1-klasse knyttet til biblioteket og kildekritkk, der vi planlegger å bruke blogging og wiki som arbeidsverktøy. I bloggen din er det mye godt stoff om det, og jeg håper du fortsetter å dele dine tanker og ideer med oss andre som jobber i skolen.
Guttorm er sjølvsagt her, helst på meg har du og. På bloggen din finn eg fagleg påfyll, tips og idear til bruk i undervisning og mykje anna spennande.
Hei! Du har jo haøyrt frå meg nokre gonger, eg ville berre seia at eg har starta opp nokre små kurs for lærarar på Knarvik vgs den siste veka, ei lita innføring i web 2.0, der eg viser fordelane med å bruka delicious og netvibes, og i den anledning brukar eg bloggen din som eit eksempel både på deling av kunnskap, og på korleis nettverk kan fungere, og så tilrår eg bloggen din som ein av dei dei legg til på netvibes. Eg håpar difor at eg har bidrege litt til dine første hundre! Vidare skal eg følga om med eit lite kurs om bruk av wiki og blogg - hm..ditt namn kan bli nemnt i den samanhengen også!
Vel, jeg er jo en RSS-bruker til kjernen, og abonnerer på feeds til alle jeg kjenner; derfor er du med. Og så hjelper bloggen meg med å forstå hva som skjer på Sandvika, noe selve IT-avdelingen ikke er så veldig gode til å forklare, samt at jeg får noen IT-tips.
Forresten sies det at 90 prosent bare ser, og ikke deltar på internett, 9 prosent deltar og 1 prosent produserer eget, originalt materiale. Dette er kjent som 90-9-1-regelen. I så fall kan du ikke forvente deg mer enn ti kommentarer på dette.
Hei alle sammen! Så fint å høre fra dere, og takk for kommentarene. Det er fint å få direkte respons på det en gjør - det vil jo elevene gjerne ha også, ikke sant? Og det er jo det jeg er, jeg lærer noe nytt om web, undervisning og nettverk hele tiden. Eirik, du nevner 90-9-1, og jeg tenkte da jeg skrev innlegget at jeg kanskje skulle klare å bryte den for en gangs skyld. Alle som skriver blogger prøver vel det av og til - jeg har sett at du har prøvd å lure frem leserne dine du også. Inger Hilde: Jeg har sett på bloggen din og den ser bra ut. Gjennom den tror jeg du vil lære mye mer og mye fortere enn uten. Slik har det vært for meg, i hvertfall. Guttorm: takk det samme, jeg får mange tips av å følge bloggen din også. Det er klart at nå son jeg vet at du er av kjøtt og blod er det enda hyggeligere å lese det du skriver. Margreta, vi kommer nok til å møtes en dag, tenker jeg. Uansett er jeg glad for at du kan bruke bloggen min slik du gjør. Det er veldig positivt at innsatsen min er til nytte for andre enn meg selv også.
Vel, nå er det fem komentarer her, men jeg håper fortsatt: Hvem er dere, mine blogglesere?
Nr. 6 : Jeg er nok en av de siste ti som har meldt seg på. Etter et foredrag av Eirik N i fjor begynte jeg å lese rss-er i stedet for å bla gjennom en haug med hjemmesider.
Jeg bruker nok bloggen mest til å plukke ideer til bruk i hverdagen. Det har vært veldig inspirerende å lese om disse temaene på norsk hos deg de siste ukene, Ingunn!
Får si hei jeg også... jeg har lagt til både deg og mange andre etter at jeg oppdaget RSS-leserens fortreffelighet. Det startet med et desperat søk etter noe - hva som helst - som kunne tyde på at norske lærere ikke var så konservative, trauste og dele-motvillige som de kunne se ut til. Jeg er ikke helt overbevist om det motsatte enda, men du (og flere andre) er hederlige unntak, og gir innblikk i en skolehverdag jeg håper flere er på vei mot.
Martin og Frøydis, dere kjenner jeg jo litt allerede, takk for alle kommentarer :)
Takket være dialogen på bloggen er det mye morsommere å skrive enn det hadde vært uten. Som en av elevene våre sa i fjor - til å begynne med var det som å snakke til en vegg, men så ble det plutselig klart at det er noen der ute, og de reagerer på det du skriver! Kjempebra. RSS er en forutsetning for å få sortert informasjonen jeg er ute etter på nettet, og alle som ikke har prøvd det ennå bør snarest sjekke det ut.
Ja, det var seks lesere, det spørs om Eiriks spådommer om 10 kommentarer blir gjort til skamme? For ikke å snakke om mitt håp om å få mange flere i tale. Eller?
Har bare lagt igjen en kommentar her tidligere, men har fulgt bloggen din en stund nå.
Er 4. års student på allmennlærerutdanninga ved Høgskolen i Bodø. I forbindelse med at jeg tok 30 stp i IKT og læring 1 i fjor kom jeg over bloggen din via Leif Harboes blogg. Det var veldig lærerikt, og det vekket en interesse hos meg. Jeg var en av de få studentene som deltok på NKUL i år. Skulle egentlig fortsette IKT studiet IKT og læring 2, i tillegg til 30 stp i nordisk litteratur, men det var ikke nok søkere til at studiet ble realisert. Mat og helse ble alternativet.
Ved å lese bloggen din holder jeg meg oppdatert på hva som er nytt, i tillegg til at jeg får et innblikk i lærerhverdagen. Det er veldig spennende for meg! Kunne godt tenke meg å ta flere studiepoeng i norsk slik at jeg kan undervise i videregående skole. I så fall håper jeg å kunne ha et engasjement som deg!
Hei hei, jeg har fulgt bloggen din omtrent helt fra begynnelsen av. Begynte med RSS-leser omtrent på samme tiden, og du var en "tidlig" oppdagelse. Fant deg via Wikien din fra i fjor hvor du hadde lenket til siden min om Digitale Fortellinger i skolen. (http://stud.hsh.no/arbeider/2007/Fortell/index.htm)
Jeg er til daglig timelærer ved Universitetet i Agder (IKT og læring) og ellers tar 5. år i lærerutdanning (tar allmenlærerkompetanse i tillegg til praktisk-estetisk faglærerutdanning). I forhold til mine medstudenter er jeg laaangt over gjennomsnittlig interessert i emnet du skriver om, og har hatt stor glede av tankene dine. Beundrer deg og de som klarer å følge opp en blogg...
Hei, Har fulgt deg fra ca mai tror jeg. Har ikke noe med undervisning / studier å gjøre, men er en aktiv bruker av 2.0 ting. I arbeidstiden finnes det lite som minner om bruk nye sosial media, men jeg tenker ofte på hvordan ting vil kunne se ut her om et par år - men det største savnet er fraværet av wikier. Dessuten har jeg unger som snart er i skolealder, eldstemann kan fint navigere og spille alt fra enkle spill til pengeby, og jeg synes derfor det er interessant å følge med på hvordan nye sosiale medier kan brukes i undervisning (tidligere IT i læringsøyemed skeptiker).
Legg inn en kommentar
Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no