søndag 2. mars 2008

Blogg-spam

Jeg har fått tre kommentarer på bloggen min de siste dagene som er spam - eller verre - virus - og jeg vet ikke hva jeg gjør for å bli kvitt dette. Forslag til hjelp mottas med takk!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det er jo litt rart at du får spam når du har ordbekreftelse aktivert. Det må bety at dette ikke er resultat av en spambot, men at det sitter en taper ett eller annet sted og bruker tid på manuelt å skrive inn spamkommentarene - huff, jeg grøsser når jeg tenker på hva enkelte bruker tiden sin på.

Men du har jo noen valg for å høyne sikkerheten ytterligere (i "Innstillinger"): du kan sette innstillingen slik at du modererer alle innlegg før de publiseres (du får melding på epost om nye innlegg). Dette betyr en forsinkelse i forhold til at kommentarer legges ut, og det blir litt ekstra arbeid for deg. Men hvis spammingen fortsetter kan det kanskje være verdt det?

Selv er jeg veldig fornyd så langt med wordpress.com, som opererer med en antispam-sak som heter Akismet. Har ikke hatt en eneste spamkommentar publisert på bloggen min siden jeg flyttet dit for to måneder siden. Derimot må jeg støtt og stadig fjerne kommentarer fra den gamle bloggen min, som lå på itslearning. Der er det null spambeskyttelse.

Ingunn sa...

Takk for hjelpen. Ja, jeg har vel vært litt naiv - aktiverte ordrebekreftelse i ettermiddag. Så det er kanskje en spambot (nytt begrep for meg). Håper det er slutt med dette. Veldig irriterende!

jeanette tranberg sa...

Tipper det hjelper. Har aldri hatt problemer med spam på min blogger-blog med ordbekreftelse aktivitert.

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no