torsdag 20. mai 2010

Deling av eksamensressurser via It’s Learning

2010-05-20_2048

It’s Learning har kommet med nye funksjoner, og en av dem er Mitt bibliotek. Der kan en opprette egne ressurser som siden er lett å legge til i flere fag, og det er også enkelt å dele med andre. Jeg har opprettet en side til elevene mine med eksamensressurser som de kan laste ned og legge på harddisken sin så det er tilgjengelig på eksamen, og ved hjelp av bidrag fra mine gode kolleger er den fylt med tips, tidligere eksamensopgaver, gode eksempeltekster osv. Siden har CC-lisens og er tilgjengelig for alle som har tilgang til It’s Learning Community. Nå er det vel litt sent for andre norsklærere å dele den med sine elever siden eksamen i hovedmål er allerede i morgen, men for sidemålselevene er det fortsatt tid noen dager til. Dette kan dessuten være like nyttig til neste år.

2010-05-20_2051 For å få tilgang til siden må du logge på It’s learning og stå i den fagsiden du ønsker å legge den inn i. Velg deretter Legg til i menyen.

2010-05-20_2053

I menyen som kommer opp finner du Legg til innhold fra mitt bibliotek nederst underst….

Når du åpner dette alternativet får du tilgang til alle ressurser som er delt via Community eller din egen site. Jeg ser for meg at det raskt blir mye å lete gjennom, men det er heldigvis mulig å tagge og søke opp via emneord også. Det håper jeg at alle brukerne tar alvorlig og at de dermed bidrar til å forenkle delingen på den måten. Min ressurs heter “Eksamensressurser” og ligger på 6. plass ovenfra for øyeblikket i min liste. Ved å klikke på den får du alternativet legg til, velg det, og dermed er dette lagt til på din fagside som et element i tremenyen. 2010-05-20_2057Alle oppdateringer jeg gjør på siden vil automatisk også komme i alle fagrom den er lagt til i. Det går selvsagt også an å laste ned de filene en er interessert i for deretter å slette siden igjen.

En fiffig detalj som jeg lærte på kurs med Svend Andreas Horgen i dag var å velge en annen startside enn fagsiden! Ved å gå til Faginnstillinger/Egenskaper kan jeg nå velge hva elevene skal se når de åpner faget, og i kveld er det min ressursside som ligger klar til dem når de logger inn. Langt bedre enn å la dem lete dette frem nederst i et kronglete mappetre.

2010-05-20_2106

Jeg sier som mine elever av og til gjør når de leverer meg noe via It’s Learning: Enjoy!

7 kommentarer:

Siv Marit Ersdal sa...

Så herlig at det har blitt enklere å dele i Its! Dette ser kjempeflott ut Ingunn. Raust å gi videre :)

Inger Hilde sa...

Dette var veldig nyttig. Takk for tips. Så smart å kunne velge startside for elevene.

Tove sa...

Et år med Fronter som læringsplattform. Nyttige verktøy som dette gjør at jeg savner den forrige enda mer...

Ingunn sa...

Fint at dette kan brukes av flere. Mye av materialet samlet jeg inn i fjor fra kolleger ved egen skole eller via nettet.

Anonym sa...

takk for dette, virkelig generøst!

Julie sa...

Hei, dette så veldig spennende ut. Skal jammen se om det er noe jeg kan bruke til mine yrkesfagelever. Flott at du deler! MVH Julie

Morten sa...

Fint eksempel på god bruk av side. Oppdateringen i vinter har også gjort det mulig å legge til YouTube klipp. http://www.itslearning.no/programvareoppdatering-9-februar-2012#external_content_pages

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no