lørdag 10. oktober 2009

Tid til å kjenne etter

Det er lørdag ettermiddag og stille i huset. Etter en travel uke er det godt å ha ro til å tenke lange tanker igjen. Livet er ofte hektisk, men jeg har ingenting å klage over: Jeg får være med på flere interessante prosjekter enn jeg hadde evne til å forestille meg da jeg begynte å utforske web 2.0 for et par år siden. Del og bruk-konferansen på Sandvika vgs ga ny inspirasjon til å fortsette i samme spor, og utover høsten kommer det til å skje mye annet interessant. Jeg har mange områder å konsentrere meg om nå, og det gjelder å holde prioriteringene i orden! Først og fremst har jeg mine to Vg3-klasser å ta meg av. De er akkurat så fine å jobbe med som jeg håpet på før skolestart, og det er viktig for meg at de føler seg godt ivaretatt. Ut over det håper jeg å få være en god ressurs for kolleger på egen arbeidsplass på samme måte som de er det for meg. Skolen vår har kontakt med to doktorgradsstipendiater, Petter Kongsgården og Toril Aagaard Brethvad, som skal ta doktorgrad på ulike aspekter ved vurdering i den digitale skolen med oss som informanter. Det blir spennende å se hva som kommer ut av det - det er uansett viktig at vi får dokumentert konsekvensene av den digitale revolusjonen vi er midt oppe i sånn at vi lettere kan vurdere hva som bør være veien videre. Jeg vil med det samme varmt anbefale Jørn Hoelstad Pettersens refleksjoner etter konferansen vår. Det setter ord på tanker mange har rundt konsekvensene av pc-ens inntreden i undervisningen, og peker på behovet for mer substans etter hvert.

Konferansen ga også anledning til å treffe alle moderatorene i Del og bruk samlet for første gang. Det ble en produktiv og særdeles hyggelig ettermiddag, og vi er nå klare for å videreutvikle d&b. Mer om det kommer etterhvert. Alle de fire andre moderatorene Margreta Tveisme, Rolf-Anders Moldeklev, Svend Andreas Horgen og Guttorm Hveem er personer jeg ble kjent med gjennom Internett i utgangspunktet, men jeg tok ikke feil - de er utrolig flinke og rause personer som jeg er sjeleglad for at vil bruke litt av sin tid på å gjøre d&b bedre sammen med meg.

Jeg har forresten fått sjansen til å prøve meg som nettunderviser i det små i høst. Universitetet i Stavanger har startet opp to moduler i et etterutdanningstilbud om web 2.0 for lærere, og jeg bidrar altså med litt undervisning. En stor utfordring som gir rike muligheter for å lære mye selv også, og jeg er veldig glad for å ha blitt spurt. Men det jeg er aller mest spent på akkurat nå er en forestående begivenhet litt utenom det vanlige: I begynnelsen av november drar min rektor Arne Opsahl, avdelingsleder Ann Michaelsen og jeg fra Sandvika vgs til Brasil for å være med på en konferanse. Foreløpig er det litt hemmelighetsskremmeri rundt dette, så jeg får heller komme med flere avsløringer når jeg vet at det er ok!

- Bildet tok jeg på Røros forrige søndag, og det ligger på flickr med CC-lisens. (Rennende vann virker alltid tiltalende på meg.) Nå er ettermiddagen nesten over, og jeg har andre planer. Det er jo lørdag!


5 kommentarer:

Anonym sa...

Det er fascinerande å tenke på korleis vårt nettliv har fått konsekvensar for resten av livet dei siste åra! Det blir meir og meir meiningslaust å skilja mellom desse storleikane - eg syns det er mest av alt det innlegget ditt handlar om.

Tusen takk for at du inviterte til konferanse, eg har fått mykje inspirasjon og stå-på vilje av det! :)

Unknown sa...

Du har det spennende, ser jeg, og det er bra! Ønsker deg og dere alle en fin lørdagskveld. :-)

Ingunn sa...

Ja, ikke sant? Innlegget mitt er egentlig bare noen springende refleksjoner, men den røde tråden er at nesten alle de mulighetene som byr seg for meg nå kommer fra mine aktiviteter på nettet. Og jeg humrer litt når jeg tenker på alle motforestillingene jeg har hatt mot "nettvenner" som noe mindre bra enn "ekte" venner. Mange av dere har jo nettopp blitt ekte venner etter hvert. Å skulle dele livet inn i nettliv og "annet" liv er tull og tøys - det er jo livet det uansett handler om, helt enkelt.

Bjørn Helge sa...

Fin konferanse og hyggelig å treffe folk. Flott at du trekker fram det som tross alt er kjernevirksomheten vår - elevkontakten og kollegaer på egen arbeidsplass!

Joanne sa...

Heisann jeg har opprettet et konto på google dokument der jeg kan lage mye nyttig som f.eks spørreundersøkelse med alternativer. Jeg har nemlig gjort det og fått opp en HTLM kode som ikke funger på bloggen min. Kunne du ha hjelpet meg? Sendt meg beskjed til eposten min : olvruss10@hotmail.com. Jeg kom meg nemlig på siden din via, http://kjmork.blogspot.com/2008/11/sprreunderskelse-i-html-tekster.html.. ser du har ganske mye nyttig og fint på denne bloggen :)

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no