søndag 31. august 2008

Ny runde med elevblogging

Jeg vet at det nå er enda flere skoler som har startet med elevblogging, og det er selvsagt veldig moro. I morgen skal vi i gang med ny runde hos oss, og 180 elever i Vg3 skal begynne å blogge. Hvordan kan de motiveres best mulig slik at de overvinner sin skepsis? Jeg har nemlig hørt enkelte halvsure kommentarer allerede, og vet at elevene ikke uten videre jubler når de får beskjed om at de skal bli bloggere. Derfor har jeg lagd en liten screencast der jeg ser over noe av det vi gjorde i fjor. Denne kan naturligvis spilles av for andre elever enn mine. Med slike elever som jeg har nytter det ikke bare å si at det er gøy - de er matnyttig orientert, og vil nok ikke gjøre noe de ikke får betalt for. Til det har de altfor mye å gjøre. De må med andre ord se nytteverdien av dette. Jeg håper at disse elevene også lar tvilen komme tiltalte blogg til gode slik som mine sporty elever i fjor gjorde.

Dessverre har jeg hatt litt trøbbel med mikrofonen i dag, så jeg er ikke helt fornøyd med kvaliteten på opptaket. Det kunne med fordel vært mer entusiasme å spore - stemmen ble utrolig flat! Hvordan tenker dere andre om å lage gode screencaster?

Jeg har også lagd en liten fem-minutters snutt om hvordan man oppretter en blogg på Blogger. Den er helt grunnleggende, og tenkt i stedet for det femsidersdokumentet jeg trykket opp i farger i fjor. Mye mer miljøvennlig, og kan sees på min kurswiki, eventuelt på min profil hos Vimeo.


Hvorfor blogge på skolen? from Ingunn Kjol Wiig on Vimeo.

Andre innlegg om elevblogging på Tanketråder:
Hvorfor blogge på skolen?
norskboka.no
Mitt web 2.0-klasserom
Elevene om blogging 
Elevene snakker ut om bloggingen sin

7 kommentarer:

jeanette tranberg sa...

Skolenettet om blogging:
http://www.vgskole.no/teachers/norsk/generelt/blogging.phphttp://www.vgskole.no/teachers/norsk/generelt/blogging.php

Ingunn sa...

Ja, den kjenner jeg faktisk! Han som har skrevet artikkelen har brukt min blogg som kilde uten å oppgi meg noe sted, så jeg er litt irritert på vedkommende :/ Men takk for tipset likevel :)

jeanette tranberg sa...

Du store alpakka! Så frekt. Ikke rart jeg synes den var bra da c",)vaffal!

EinarB sa...

Hei Ingunn!

-Kjempefin screencast du har laget. Det er så herlig å høre om noen som har kommet forbi pratestadiet, og kan vise masse flotte eksempler på elevblogger.

Akkurat som deg har jeg stor tro på skriving som kreativ prosess, det være seg i en blogg, wiki eller på annen måte. En av elevene dine sa at hun lærte mer av å lage et blogginnlegg om fagdagen enn av fagdagen selv, men med en slik arbeidsmåte tror jeg det er 1+1 som blir tre.

jeanette tranberg sa...

Dere vet ikke hvor heldige dere er som får lov å blogge ... c",)

LK sa...

Hvordan ble bloggingen mottatt av VG3? De var stort sett positive til det meste da de gikk i VG1, men noe kan jo ha endret seg siden den gang... Vi kjører i gang med blogging på VG1 om et par ukers tid. Jeg gleder meg:)!

Ingunn sa...

@LK: De var stort sett positive nå også, selv om jeg merket en viss ironisk distanse fra noen, særlig gutta. Ikke ulikt oppstarten i fjor, men vi vet jo hvordan det gikk seg til etterhvert, så jeg er optimistisk! Lykke til med vg1, jeg tror at det er det ideelle trinnet å begynne å blogge med.

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no