torsdag 28. august 2008

Blogging gir innflytelse

bloggermakt For den som fremdeles ler av blogging er denne artikkelen nyttig lesning. Aftenposten skriver i dag om hvordan bloggere får egne akkrediteringer og sponsede lokaler for å følge demokratenes landsmøte i USA. 150 bloggere fra hele landet har fått akkreditering inn til selve landsmøtet, men over 3000 søkte om plass! Mange av disse ble tilbudt å være i et eget lokale (telt) med trådløst nett og andre fasiliteter i nærheten av møtet. Dette blir sponset av bl.a. Google.  En ting er at så mange er interessert i å skrive om politikk, det er interessant i seg selv, og for første gang siden møteplassen på torget har vi en arena der vi kan møtes og drøfte synspunkter på en enkel måte. Mer interessant er det at blogging har blitt en maktfaktor som ofte tør mer og går dypere enn gamle medier. Interessant utvikling. Kan norske pedagogiske blogger bidra til å forme hvordan skolen skal se ut i fremtiden?

4 kommentarer:

merete sa...

Ja, selfølgelig kan pedagogene det!
I dagens samfunn må skolen følge med for fortsatt å fange ungers oppmerksomhet, og når pedagogene får bloggerverktøyet til å være intressant, vil jeg tro at både norskfaget (det skrevne ord + hvordan formulere seg) og andre fag utvikle seg på et godt nivå.
I disse dager går også en tråd om interiørbloggere som ble invitert til ikeakatalogen + et bloggerseminar holdt av "politisk" blogger som ikke fant interiørblogger noe givende...
Verdt å notere seg er at disse bloggeren begynner å reagere på at magasinene kjøper like artikler fra samme interiørjournalister. Tamt. Kan interiørblgogere gi oss et videre bilde av hva som rørere seg? Og det samme gjelder alle interesseområder.
Tilbake til spørsmålet:
gode pedagoger som får unger til å ville skrive og til å skrive godt, vil tjene oss allt tilbake: vi vil finne nyttig og "her og nå" informasjone fortere enn de som jobber/ tjener penger på (fag-) stoffet (og som kanskje er litt lei av yrket sitt siden de ikke finner nye vinklinger?).

Under ol hørte jeg også at det stadig ble referert til "blogg" og "blgogere", - jo, de (vi!) blir mer "stuerene" nå :-)

Leif Harboe sa...

jeg satser på å sitte i et telt på NKUL med pizza og øl sponset av Google, Utdanningsdirektoratet og Netcom. Høres ganske ok ut - ikke sant?

LK sa...

To sjeler, én tanke. Leste også denne artikkelen på nettet i dag, og lurte på om jeg skulle sende den til den mest skeptiske eleven min fra i fjor...

Ingunn sa...

Morsomt å se hva dere skriver, selv om jeg naturligvis preker for menigheten her. @Merete, det er mange lærere som er veldig skeptiske til blogging i klasserommet, vi er nok ikke i flertall på lenge ennå. Men kanskje blogg blir like naturlig som innføringsbok etterhvert?
@Leif, jeg syns du skal legge lista høyere og satse på Utdanningsforbundets landsmøte i stedet!
@LK: Ja, du kan så si. Vi får håpe han leste artikkelen!

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no