søndag 10. august 2008

Pimp my blog

HTML-kode Skolestart er en fin anledning til å pimpe bloggen litt. Det er noe med å ha skrivesakene i orden før man begynner, ikke sant? Jeg har lenge irritert meg over at bloggen er så smal, men ikke turt å gå løs på HTML-koden alene. Men min kreative venn Merete har hjulpet meg i gang, så nå er bloggene 100 piksler bredere enn før, og jeg har fjernet rammene på bildene og lagd nye, bredere bannere til begge bloggene. Dermed blir det plass til mer tekst på hver linje og større bilder. Samtidig fikk jeg lagd et banner til Tanketråder som forhåpentligvis understreker temaet for bloggen litt bedre. Ta en titt på Meretes blogg, hun bruker nemlig den samme malen som meg, Minima. Det er det ikke lett å se lenger. Neste skritt for meg blir vel å lage faneblad, men det blir nok ikke i dag.

Før sommeren vurderte jeg å bytte til Wordpress. Det blir det ikke noe av, jeg liker fleksibiliteten i Blogger så godt når det kommer til stykket at de fancy finessene til Wordpress får klare seg uten meg. Jeg har dessuten alltid likt hjemmestrikket bedre enn kjøpegensere. Særlig hvis jeg har strikket dem selv.

4 kommentarer:

Ingvild sa...

Hei, Ingunn! Den nye headeren var stilig! Hva endret du på HTML-koden for å få lengre linjer osv?

Ingvild

Ingunn sa...

Hei Ingvild! Takk skal du ha! Jeg syns det er litt vanskelig å forklare dette kort, men skal prøve: Du må først lagre en sikkerhetskopi - viktig! Gå inn i HTML-koden og finn stedet hvor det står #inner wrapper{. Under der står det hvor mange piksler bred spalten din er(width 410px). Du har kanskje et annet tall. Endre det til f. eks. 510px og velg forhåndsvisning før du eventuelt lagrer. Du kan gjøre det samme med banneret.

Torill sa...

Bloggen din var blitt mye flottere (den var flott før også altså). Skulle ønske jeg kunne slike ting selv.

Ingunn sa...

Takk, Torill! Det er ikke så vanskelig. Bare prøv, så skal du se. Jeg trodde det var mye skumlere enn det viste seg å være.

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no