mandag 4. august 2008

Fagblogg, privatblogg og klasseblogg

Dette er blogginnlegg nr 100 på Tanketråder, og det passer kanskje godt å bruke det til å fortelle om et par små endringer jeg har valgt å gjøre. Tanketråder er og har hele tiden vært en blogg om IKT og skole, men av og til har det sneket seg inn innlegg som er lite relevante bare fordi jeg hadde så lyst til å skrive dem. For å bøte på denne ubendige skrivekløen har jeg bestemt meg for å opprette en søsterblogg til Tanketråder, og den har fått det klingende navnet Resten av dagen. Det er naturligvis fordi den kommer til å handle om litt av det som skjer i livet mitt utenom arbeidstid. I skoleåret er det ikke så mye tid til overs som nå, så vi får se hvor mye skriving det blir når det kommer til stykket. Jeg gjør det fordi jeg liker å skrive, og fordi jeg syns bloggingen er en morsom måte å føre en "dagbok" på. Jeg håper også at jeg dermed skåner dem som syns det private er uvedkommende for dem, og at fokuset på IKT og skole kan styrkes her på Tanketråder. Kanskje gir en deling også større spillerom for min ukritiske sans? Av hensyn til privatlivets fred er den personlige bloggen nå passordbelagt. Men den er ikke mer privat enn at de som ønsker det gjerne kan få tilsendt en invitasjon til å lese den. Jeg ønsker bare å ha litt kontroll på hvem det er.

I tillegg til disse to kommer jeg til å føre en klasseblogg for Vg3, høytidelig døpt Sammensatt. Den vil være norskfaglig med tips og oppgaver til elevene. Foreløpig vet jeg ikke om mine kollegaer på trinnet kommer til å ville bli medforfattere på den, men de blir i hvertfall invitert til det så fort vi kommer igang den 13. Uansett vil den være tilgjengelig for alle elevene og andre interesserte. Bloggene De røde pennene og Bloggsberg kan fortsette som Vg1-blogger, eller de kan bli nedlagt. Det blir opp til mine kollegaer på det trinnet.

Jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt skoleår, og til å videreutvikle det jeg har begynt på med elevblogging og annen IKT-moro i klasserommet. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med de fine kollegaene mine på Sandvika vgs. Jeg gleder meg også til å samarbeide med Leif om å utvikle en wiki for Vg3. Det er i det hele tatt all grunn til å se lyst på tiden fremover.

3 kommentarer:

LK sa...

Du er flink, Ingunn! Det er morsomt å komme online igjen og se alt du har funnet fram til av spennende IKT-ting vi andre kan lære av kommende skoleår. Jeg er klar for blogging på VG1, muligens i enda større målestokk enn i fjor. Bortsett fra det er jeg nok ikke like motivert til å avslutte ferien... Godt det er noen dager igjen.

Ingunn sa...

Det høres bra ut. Jeg håper dere beholder en av bloggene og viderefører den - det er jo mye visdom og kunnskap samlet der allerede som nye kull kan få glede av :)

Elisabeth Augusta sa...

Nå tar jeg mot til meg og våger å be om å få lov til å lese om resten av dagen din. Jeg er venninne med Merete Veian, og har fått den sterkt anbefalt.

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no