lørdag 9. august 2008

Få din egen chat på bloggen med Firefly

Firefly I mai skrev jeg om Firefly her på Tanketråder. Det er et verktøy som lar deg legge til en chattefunksjon på bloggen din eller andre nettsteder du administrerer. Sist jeg skrev om det var det bare de utvalgte få som fikk tilgang til å prøve dette ut, men nå er det lansert for alle. Jeg har installert det på bloggene mine nå i kveld, og det gikk veldig greit. Du må først innstallere en liten kodesnutt i malen på bloggen. Den finner du på nettsidene til Firefly, kopierer og limer inn rett over den avsluttende </body> -taggen slik: Endre mal

Deretter velger du et alternativ for hvordan chatten skal se ut og innstallerer koden for dette i et sideelement (dette gjelder StatusbarBlogger). Du kan velge mellom ulike typer, i hovedsak en widget og en statusbar. Jeg prøver ut begge varianter, og vil gjerne ha tilbakemeldinger på hvordan det virker. Den ene er på Tanketråder, den andre på Resten av dagen.

Widget Dersom du lurer på hva som har blitt sagt i chatten tidligere kan du gå inn på historikken - alt dette finner du i menyene som blir aktivert når du starter chatten. Du kan også legge til Twitter her, så du kan poste til Twitter også, og/eller bruke Twitter-profilbildet ditt som markør i chatten. Det vil nok lette kommunikasjonen, for jeg tror det kan bli nokså forvirrende om det er mange inne samtidig. Men - hva skal vi bruke dette til? Jeg holder fast på at det kan vise seg å være til nytte for elever som skal diskutere en oppgave på en klasseblogg, for eksempel. De kan drøfte ulike tolkninger av en tekst eller et bilde. Det går også an å spore samtalen gjennom loggen etterpå slik at de kan få oppsummert. Den som lever får se, men vi vet ikke om det er bra uten å prøve. Bli med og chat, da vel!

2 kommentarer:

Marita sa...

Kult! Det var umiddelbart lettere å oppdage den versjonen som du har på den andre bloggen din, og man så raskt om det var noen "på", i alle fall dersom man ikke vet at det allerede er installert. Dette blir morsomt å prøve ut! Hvordan får du forresten den tekstlinja under innleggene dine der det du kan "save to delicious" osv.?

Ingunn sa...

Takk for tilbakemeldingen! Jeg får se om dette bare er en "fad" her på bloggen, eller om chatten får bli permanent. Du kan få tekslinja dersom du registrerer bloggen din på Feedburner, det er en statistikktjeneste. Under fanen Optimize er det mange innstillinger å velge mellom.

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no