onsdag 20. august 2008

Screencast: Delicious-instruksjon

Jeg har lagd en instruksjon for bruk av Delicious der hovedhensikten er å vise elevene hvordan tags og nettverk kan være en fordel i arbeidet med oppgaver på skolen. Den er 11 minutter lang, og jeg lurer på om jeg bør redigere den og legge mer vekt på hvordan man innstallerer knappene i nettleseren. De fleste finner vanligvis greit ut av dette, det er verre å få folk til å bruke tjenesten regelmessig. Videoen skal også ligge ute på Sammensatt:klassewikien slik at elevene kan finne den der om de trenger det. Den er tenkt som repetisjonsmateriale for dem etter at de har fått en innføring i bruk av Delicious på skolen. Naturligvis finnes det andre verktøy for det samme, men jeg anbefaler dette fordi det er relativt enkelt, gratis og lett å dele med andre. Selv har jeg hatt mye glede av tips fra folkene i mitt Delicious-nettverk.


Delicious-instruksjon from Ingunn Kjol Wiig on Vimeo.

7 kommentarer:

Torill sa...

Hallo Ingunn!
Jeg er så imponert over siden din, følger med på den hver dag og lærer masse nytt. Nå lurer jeg på hva slags verktøy du bruker for å lage denne instruksjonsvideoen, det er jo kjempesmart. Må du ha et eget lydprogram også eller inneholder verktøyet du bruker alt du trenger? Vanskelig å sette seg inn i?
Mvh Torill

jeanette tranberg sa...

Lenker opp til den på Diginalet c",)

Ingunn sa...

@Torill: Takk for det, hyggelig at andre kan bruke det jeg gjør. Jeg har lagd screencasten ved hjelp av Camtasia. Det er ikke et gratisprogram, men veldig nyttig for lærere fordi vi kan lage film av Power Pointer, skjerminstrukser osv. Ganske greit å komme i gang med. Be skolen kjøpe det inn til dere!
@Jeanette: Supert!

Anonym sa...

Jeg ville bare gjøre oppmerksom på at siste versjon av del.icio.us-tillegget(2.0.95) til firefox ikke er særlig bra, det har bugs! Type låse firefox, ta bort bokmerkene, ta bort dine fine bundle tags osv... Sjekk forum på del.icio.us, øverste tråd under support. Tillegget, som inkluderer en glimrende og søkbar sidebar i nettleseren, ble jeg helt avhengig av i løpet av få dager, men nå er jeg litt "lost" ute på nettet...

Forresten: Jeg heter Hamre, ikke Myhre... ;-) (blogroll)

Marita sa...

Veldig bra, jeg kommer nok til å vise den for mine elever også. Kanskje litt uklart på slutten med hvordan man legger til knappene, men elevene kan jo bare spørre også, det er jo ganske enkelt.

Ingunn sa...

@Frøydis: Jeg har ikke merket noe til bugs, men jeg har fått problemer med andre ting etter at jeg byttet pc. Bl. a. er Explorer helt forsvunnet, og Camtasia henger. Kanskje det er en skjult forbindelse til Delicious? Bør jeg heller bruke Explorer? Det frister ikke så veldig. Navneglippen er rettet - unnskyld!
@Marita: Enig i at det ble litt vagt på slutten. Jeg burde ha redigert litt bedre også. Men som sagt, Camtasia har en eller annen bug, og jeg orket ikke gjøre mer ut av det i går kveld. Måtte skru av og på pc-en mange ganger. Alternativet hadde vært å ikke få det ferdig, og da er dette bedre enn ingenting. Men jeg håper likevel elevene dine blir inspirert til å bruke Delicious, bugs eller ikke!

Margreta sa...

Tusen takk for denne innføringa! Mest for eigen del i denne omgang, men eg skal straks reklamere på min blogg!

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no