mandag 16. juni 2008

Blogger vs Wordpress

Jeg har til tider irritert meg over litt lite funksjonalitet i Blogger-tjenesten, og derfor vurderer jeg å bytte til Wordpress. Noe av det som frister er muligheten til å ha faner/flere sider, og så er statistikk innebygd. Men er det lurt? Jeg lurer på om det er like enkelt å bruke, og så vil jeg kanskje tilpasse malen jeg velger. Hvilke synspunkter har dere på det? Hvilke argumenter finnes for og i mot de ulike plattformene? Jeg har også snust litt på Edublogs, og dersom noen har erfaring med denne tjenesten så vil jeg gjerne høre om det.

10 kommentarer:

Marita sa...

Jeg har tenkt litt på det samme, men har ikke kommet så langt at jeg har gjort noe med det. Håper du får inn noen interessante kommentarer! Ellers er vel kanskje Blogger greit å bruke med elevene i og med at de bare trenger en innlogging til mange verktøy + at det er enkelt å lære seg.

merete sa...

Tenker også at blogger og elever får det "lettere" med alt som en gmail for innlogging og en googletjeneste kan tilby.

Jeg vet hvordan du kan få fanebrev, nesten-fanebrev og "statiske" sider i blogger :-)
Det er faktisk ikke så vanskelig nå som blogger er ute av beta/ har elementboksene på utformingssiden sin.
Hos Elisabeth Augusta laget vi en enkel versjon i går, - nok samme type "about - home - gallery" osv som wordpress tilbyr...

merete sa...

og ps. har du sjekket ut analytics fra google/ gmail-kontoen? Og så er jo picasa tilknyttet blogger/ gmailen bare man aktiverer den på samme måte som analytics og reader.
Var det noe mer da som jeg tenkte på i varmen?
Jo, jeg har ikke testet ut google docs men det hadde kanskje vært noe for elever + lærere? Mener at et dokumenter kan åpnes for redigering av flere?

Sånn, nå skal jeg gi meg...

jeanette tranberg sa...

Jeg liker bloggers layout bedre, og den er enklere for nybegynnere. Jeg bruker også wordpress som fagblogg. Jeg skulle like å vite mer om hvordan du lager faner. Kan du forklare, eller henvise til tutorial Merete? Flott blogg du har :)

Ingunn sa...

Jeg er enig i at det er mye fint med Blogger, men det som er bra med Wordpress er vel mest bak kulissene? Statistikk, oversikt over hvem som lenker til deg, bedre editor etc. Men Merete, du gjør en solid jobb med å holde meg her jeg er, så kanskje sommeren skal brukes til å pimpe den bloggen jeg allerede har... tvile, tvile. Som elevblogg er jeg enig i at Blogger er best, enklere med mange tjenester på ett sted. Men selv føler jeg at jeg snart er ferdig med grunnfag i blogging nå;)
Jeanette: Merete har lagt ut mange forklaringer på en av de fine fanene sine.

EinarB sa...

Spørsmål: har Wordpress muligheter til å få tilsendt kommentaroppfølginger på e-post? Den funksjonen liker jeg godt på Blogger.

Ingunn sa...

@Einar: Det du får når du oppretter en Wordpress-blogg er et "dashboard" med mange ulike funksjoner, bl.a. en oversikt over kommentarer på din egen blogg, men også kommentarer du har lagt inn på andres blogger.

EinarB sa...

Ok, så en vanlig surfer uten wordpressinnlogging ser ikke så mye til snacksen skjønner jeg..

Jeg har så vidt begynt å kikke på analytics, og den har jo en bråta med muligheter. Jeg tror nok at Google ikke lar Wordpress ha ledelse på noen områder særlig lenge, så jeg satser på Blogger en stund til, kanskje kommer det noen godbiter dalende :-)

Unknown sa...

Det er viktig å ha for seg at wordpress.COM har mange begrensninger som WordPress-programvaren "fritt" installert ikke har, bl.a. at man bare har ~60 WordPress.com-utvalgte "themes" å velge mellom og enda mer at man ikke selv kan legge til plug-ins.

Unknown sa...

Jeg har også seriøst vurdert å bytte til Wordpress, men oppdaget nylig noe snasent i Blogger som gjør at jeg blir en stund til: Muligheten for å publisere på en fremtidig dato! Dette gikk før, men da ble innlegget offentliggjort med en gang. Dersom du nå publiserer et innlegg med dato fremover i tid, så legges den under "Scheduled" og publiseres automagisk på aktuelt tidspunkt.

Jeg er av og til i skrivemodus, og kan da lage 3-4 innlegg. I stedet for å publisere alt på en gang, setter jeg dato slik at de spres passelig utover.

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no