søndag 15. juni 2008

Wordle: ordsky med muligheter?

Wordle tagcloud

Det er noe fasinerende med disse tag-cloudsene. Nå har jeg prøvd ut wordle, en tjeneste som lar deg lage word clouds/tag clouds etter eget design basert på den teksten du ønsker. Bildet over er basert på mine delicious-tags, igjen. Jeg prøvde å lage en sky basert på noen bloggposter, men før det går an å fjerne de høyfrekvente (de vanligst forekommende) ordene blir det ikke særlig spennende. De mest prominente ordene ble ikke uventet jeg, men, også, så, da osv. Det hadde vært moro om jeg kunne lage en slik sky hver måned, basert på temaene i bloggen min, men jeg gidder ikke å luke ut de høyfrekvente ordene selv. Da kunne det blitt en oppsummering av måneden. Eller hva med å lime inn en novelle i editoren - vil da wordle lage en sky som viser hva teksten dreier seg om? Det kunne være en morsom måte å introdusere ukjente tekster i klasserommet på. Her er et forsøk med novellen "The Garden Party" av Katherine Mansfield. Det må da kunne gå an å få en pre-lesningssamtale ut av dette? 

Gardenparty

2 kommentarer:

Lill-Tove Rype sa...

Dette var nytt og morsomt. Jeg kommer helt sikkert til å bruke wordle neste skoleår! Ellers takk for mange gode tips og interessante tanker. Jeg leser og lærer!

elisa sa...

Det var nyttige og kloke tips! Tenkte også at elever kan bruke Wordle på egne tekster og som et visuelt utgangspunkt for samtaler om egne tekster, eventuelt som støtte for presentasjoner av tekster.

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no