lørdag 13. september 2008

Twitter er et utrolig smart verktøy

Mange kvier seg for å blogge. Det tar for mye tid, man har ikke så mye å melde egentlig etc. Men alle burde delta i et nettverk for å øke sin kontaktflate og skaffe seg informasjon om sine interesse- og fagområder. Til dette er Twitter utrolig godt egnet. Twitter er et mikrobloggingsverktøy, det er gratis, og du har 140 tegn på deg til å fortelle andre hva du har på hjertet. Selv har jeg tvitret i ca et halvt år, og jeg har fått hjelp og tips utallige ganger ved å sende ut et spørsmål på nettet til mine Twitter-venner. Hvis du ikke vet hva Twitter er bør du sjekke ut presentasjonen under. Hvis du ikke helt ser nytten av mikroblogging bør du også ta en titt. Den kom min vei via Wesley Fryer, men er laget av Maggie Verster fra Sør-Afrika.

Twitter kan sikkert også brukes sammen med elevene, men jeg er litt usikker på om jeg vil ha dem på det samme nettverket som mitt nåværende "sosialt web-morsom-pedagogiske-geeky-nettverk" (unnskyld hvis noen ble støtt nå). Det er fordi jeg tror elever fort mister interessen dersom det kommer mye informasjon som ikke angår dem, og da er vitsen borte. Da er det sikkert bedre med egne elev/klassenettverk. Dessuten vil jeg ha noe for meg selv også.

Jeg har etterhvert skrevet mange innlegg om Twitter her på Tanketråder. Dersom du følger linken under får du en oversikt over noen tilleggstjenester du kan bruke sammen med Twitter, og litt om hvordan jeg har hatt nytte av nettverket mitt. Og hvis du vil følge meg på Twitter er jeg Ingwii.

Mer om Twitter på Tanketråder

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bare for å kverulere bittelitt her: hvis du ikke vil ha elevene på twitternettverket ditt - hvorfor legge ut påloggingsnavnet? ;-)

Ingunn sa...

Hehe - de må gjerne følge meg, men jeg trenger jo ikke å følge dem! Dessuten kan jeg alltids velge å blokke dem, men de kan vel fremdeles gå inn på profilen min. I det øyeblikk jeg vil nå dem med beskjeder tror jeg at det bør settes i system på en annen måte. Det var vel egentlig det jeg mente. Hittil har jeg ikke blitt nedrent av elevhenvendelser via Twitter.

Hasse sa...

Hei.
Her er kanskje noe som kan være vært ett forsøk med hensyn til elev "Twitting". En mikrobloggtjeneste som skal være skreddersydd for skole. Heter Edmodo:
http://www.edmodo.com/

Tipset og kort omtale ligger i omvardensbloggen til Svenske skolemyndigheten
http://blogg.skolutveckling.se/omvarld/?p=105

Hans Petter

Ingunn sa...

Hei Hans Petter, jeg skal se nærmere på Edmodo, så takk for tipset! Ved første øyekast så det riktig spennende ut.Uansett så er det en god ide å kjenne til mange verktøy, så får vi heller velge ut det som er praktisk anvendbart for oss. Ingenting er like smart for alle.

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no