onsdag 2. april 2008

Power Point og andre presentasjoner

I disse dager avslutter elevene våre prosjekt i engelsk, og noen av dem har valgt muntlig fremføring som presentasjonsform. Det er mye positivt å si om fremføringene deres, men jeg ser at det fremdeles er et stykke igjen før de er utlærte foredragsholdere. Hvis det er noe som går an å bli, da. Dessuten er de tross alt bare elever i VG1, så jeg er kjempefornøyd med dem om noen skulle tvile på det. Selv holder jeg på med siste finpuss på innlegget mitt til It's learning-konferansen i Bergen, og det blir liksom ikke helt bra det heller. Men på Heyjude i dag fant jeg en eksempel til etterfølgelse - tror nok at jeg skal vise denne i klassen også. Bloggposten til Judy er vel verdt å lese, og mange vil nok nikke gjenkjennende til påstanden om at de fleste har for mye tekst på lysbildene sine. Så min utfordring til konferansen i Bergen blir å lage gode slides uten mye tekst!
Siste: Jeg postet om dette på Twitter, og her viser nettet seg på sitt beste: Min nye bekjent eirikso fra NRKbeta sendte meg en URL til et innlegg om PP på Seth Godin's Blog. Jeg låner freidig, og anbefaler samtidig sterkt å lese hele innlegget:
  1. No more than six words on a slide. EVER. There is no presentation so complex that this rule needs to be broken.
  2. No cheesy images. Use professional stock photo images.
  3. No dissolves, spins or other transitions.
  4. Sound effects can be used a few times per presentation, but never use the sound effects that are built in to the program. Instead, rip sounds and music from CDs and leverage the Proustian effect this can have. If people start bouncing up and down to the Grateful Dead, you’ve kept them from falling asleep, and you’ve reminded them that this isn’t a typical meeting you’re running.
  5. Don’t hand out print-outs of your slides. They don’t work without you there.

Jeg viser også presentasjonen jeg fant hos Heyjude igjen her. Til sammen blir dette et lite kurs i god PP bruk.

3 kommentarer:

eirikso sa...

Jeg prøver å følge denne:

http://sethgodin.typepad.com/seths_blog/2007/01/really_bad_powe.html

Anonym sa...

Takk for linken - jeg tror jeg vil legge den til i wikien jeg laget om presentasjoner til planleggingsdagen vår!

Leif Harboe sa...

Gode kommentarer - stort sett synes jeg powerpointer er helt meningsløse uten at man hører foredraget - det er som å få en avis kun med overskrifter.

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no