onsdag 19. november 2008

Lei av veggaviser? Prøv Glogster

Nå er det en stund siden jeg har skrevet om morsomme web 2.0-verktøy her, men denne kunne jeg ikke motstå: Fargerike Glogs!

Glog Vi har vel alle gitt elevene våre i oppdrag å lage veggavis fra tid til annen, med varierende kvalitet som resultat. I vår digitaliserte hverdag er vi bortskjemte med at alle mulige publikasjoner ser veldig bra ut, og nå har elevene også mange muligheter til å lage mye finere publikasjoner digitalt enn de har kunnet med fargeblyanter og utklipp tidligere. Et alternativ er altså å lage en "glogg". Det er en slags poster der elevene kan integrere ulike typer media, legge til egne kommentarer, og deretter presentere resultatet som en digital veggavis eller plakat. Det sier seg selv at det må stilles krav til hvordan innholdet skal presenteres, så kunnskap om sammensatte tekster er nødvendig her som ellers. Denne typen oppgaver passer til alle klassetrinn fra midt i barneskolen og oppover og er svært fleksibel. "Gloggen" er interaktiv, og den kan integreres på andre nettsider som wikier, blogger, profilsider osv. Tjenesten finnes hos Glogster, og det er mulig for lærere å sette opp profiler for elevene sine hvis du ikke ønsker at de skal opprette hver sin konto alle sammen. Det finnes også en annen versjon av dette som er for alle - utvilsomt med bred appell til unge piker! Dersom du synes dette ser interessant ut vil du finne mer informasjon hos Doug Belshaw.

5 kommentarer:

LK sa...

Så kult! Dette tror jeg elevene vil like. Begynner å få et stort register av presentasjonsformer nå, så håpet er vel at de snart skal velge noe annet enn power point...

Anne Cathrine sa...

Denne var artig. Enig med LK.

Guttorm Hveem sa...

Såg rimelig brukbart ut.
Alternativ programvare: ript (ript.com, krev .net 3.0)

Eirik sa...

Wow, dette var flott. Tror jeg skal ta det i bruk selv - så veldig fint ut.

PowerPoint er bra, LK, så lenge det er gjort riktig (men dette skjer svært sjelden). Kan ikke dere norsklærerne bare presentere "Really Bad PowerPoint" av Seth Godin, Death by PowerPoint og Dodging Bullets in Presentations i timene? Da tror jeg flere hadde fått øynene opp.

Det er litt vanskelig for meg å drive lobbyisme blant folk jeg kjenner uten å bli oppfattet som en besserwisser :P

Ingunn sa...

Jeg har testet gloggen nå, og tror mange elever vil like det. Det er enkelt å bruke og har mange muligheter for personlig tilpasning. Det blir enda morsommere når funskjonalitet for å ta opp lyd og video med egen mikrofon/kamera kommer på plass. Foreløpig virket det ikke.

Eirik, du er en god lobbyist, og vi bærer over med deg ;)

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no