mandag 10. november 2008

Intervju i Forum for fjernundervisning: dementi

NFF I dag fikk jeg NFFs magasin Forum for fjernundervisning nr 2/2008 tilsendt fordi de har trykket et intervju med meg om elevblogging. Dessverre har det sneket seg inn noen feil i intervjuet, og jeg føler behov for å dementere disse.

Jeg har sagt at en av de største forandringene i norskfaget etter Kunnskapsløftet er innføringen av sammensatte (multimodale) tekster som eget hovedområde. I intervjuet har det blitt til "sammenfatting av tekst". Jeg mener naturligvis ikke at elevene først og fremst skal bli gode til å skrive referater i løpet av 13 år på skolen. Vi lager wiki med våre vg3-elever, ikke vg1. Det står at vi bruker wikien som et referanseverk. Det stemmer ikke helt - wikien blir til i løpet av året, og kan bli en oppsummering, et referanseverk til slutt om alt går bra.I intervjuet står det følgende:

Det interessante med Wiki er at jeg må snu den individuelle tankegangen
som mange elever har. De må lære seg å delta aktivt i kollektivt arbeid. En Wiki blir et sted alle bidrar litt, sier Ingunn.

Dette føler jeg er litt upresist gjengitt. Det jeg mener er at en wiki kan vise at "1+1=2+", vi kan få mer ut av det hvis alle bidrar litt hver. Elevene er fortsatt individer, og noen bidrar mer enn andre. Likevel vil alle kunne profitere på felles innsats, som på andre områder i samfunnet.

Jeg er skuffet over at jeg ikke fikk tilsendt intervjuet for godkjenning før publisering. Journalisten har helt sikkert vært i god tro, men dette kunne enkelt ha blitt rettet opp dersom jeg hadde fått se det før det gikk i trykken.

Oppdatering 11.11: I dag morges fikk jeg epost fra redaktøren av Forum for fjernundervisning. Han kunne opplyse om at de hadde fått stoppet papirutgaven i trykken slik at misforståelsene kunne rettes opp. Det er jeg glad for. Dermed er saken ute av verden for min del.

5 kommentarer:

June sa...

Synd at ikke journalister kan være litt mer etterrettelige, men det er alltid faren ved å uttrykke seg gjennom andre. Ville blitt overrasket hvis en så kompetent dame som deg reduserte kompetansen til elevene til referatskriving. Godt å ha en blogg å kunne forsvare seg på :-)

merete sa...

Jag skal ta dette med meg videre, - alltid la den som blir intervjuet, få arbeidet til gjennomlesning!

God jobba, forresten!

merete sa...

ps. fikk vite av en blogger som bruker firefox at dette komentarfeltet ikke fungerer for henne om ordgodkjenning er aktivisert, - vet du noe om det (siden du har ordgodkjenning på, mener jeg)?

Anonym sa...

Jeg har for lengst resignert når det gjelder presisjonsnivået til disse skrivarane. Jeg har mange ganger irritert meg over hvor omtrentlig man blir gjengitt, men har kommet til at det er lite å gjøre med det. Jeg skjønner godt at du vil korrigere fremstillingen, siden det handler om et såvidt viktig faglig spørsmål.

Ingunn sa...

Takk for støtten. Nå har de heldigvis korrigert teksten, så jeg håper det er OK (har ikke sett siste versjon). Jeg vet ikke om dett blogginnlegget gjorde utslaget, men uansett så blir det heldigvis ikke stående som noe jeg har sagt.

Merete: Har ikke fått inn noen klager fra Firefox-brukere, og jeg har heller ikke opplevd problemer med kommentarfeltet selv. Jeg bruker Firefox.

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no