mandag 28. juli 2008

Sommer-Wordle

Det er stadig nye måter å bruke Wordle på. Man kan nå også lage en tag cloud av en nettadresse med RSS-feed, og dermed få et inntrykk av hva det handler om. Jeg har som vanlig lagt inn adressen til bloggen min som testmateriale, og jeg vet ikke hvor mye av teksten som er med, men jeg lurer på om det bare er juli-innleggene, kanskje bare det siste. I hvertfall får jeg en kraftig sommerfornemmelse av å lese tagsene mine. Og ja, Frode Grytten og Helle Helle har vært sommerens favorittforfattere. Er dette nyttig?

SommerwordleJa, kanskje som en indikator på hvordan en løpende tekst forandrer seg over tid? Hvis jeg venter litt og lager en ny vil den jo være annerledes, med mindre om fisking og brygger og mer om jobb, elever og web 2.0. Om ca to uker er vi igang igjen. Jeg gleder meg i grunnen, selv om jeg har vært i sommerparadis i dag. Om du vil se bedre bilder kan du se mine på Flickr.

Sommerparadis

Jeg har fått Wordle-tipset av Alan Levine på CogDogBlog. Han er en flink fyr og har gitt meg mange gode tips. Jeg har også skrevet om Wordle før her på bloggen.

3 kommentarer:

Torill sa...

Hei Ingunn!
Jeg lurer på hvordan du får wordlebildet ditt så stort. Når jeg skal sette inn mitt på min side blir det bare knøttlite.

Ingunn sa...

Hei Torill! Jeg bruker SnagIt og tar en skjermdump. Deretter setter jeg det inn som jpg-fil (bilde) i LiveWriter, som jeg bruker til å skrive blogginnleggene mine i. Til slutt formaterer jeg bildet til å være 400 piksler bredt, for da passer det akkurat til bredden på blogginnleggene mine.

Torill sa...

Tusen takk! Tenk at det var så enkelt (burde jo tenkt på det selv).
Siden din er gull verdt for meg!

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no