mandag 2. februar 2009

Tusen løse tråder

Denne uka og den neste byr på usedvanlig mange ulike typer oppgaver. Jeg skal til Gardermoen i morgen og delta på antikonferanse om norskfagets videre utvikling. Vi trenger en dyptgripende endring for å få mer ut av mulighetene og utfordringene NetGen og sosial web byr på. Jeg har en ide til noe der, og gleder meg til å høre hva de andre tror om den. Spennende! Mer om det senere.

Elevene får studiedag denne uka med obligatoriske innleveringer på It's Learning. De velger selv om de vil jobbe hjemme eller på skolen. Det er fordypningsoppgavene det skal jobbes med. Så håper jeg de lever opp til mine forventninger om nødvendig innsats og resultat slik at vi kan gi dem denne friheten igjen en annen gang. Selv sitter jeg på kontoret og svarer på meldinger og telefoner fra dem om det er noe de trenger hjelp til. Skal vi ta LMS-ene på alvor må de også kunne brukes slik.

Onsdagen går med til kompetansehevingskurs i vurdering av sentralt gitt eksamen i Vg3, arrangert av Akershus fylkeskommune.

Av mer privat karakter er en stor familiebegivenhet denne uka - min kjære skal disputere for doktorgraden på Calvé-Legg-Perthes sykdom, og det innebærer et stort middagsselskap med 60 gjester der jeg har et visst ansvar for gjennomføringen. Doktorgraden har vakt oppsikt fordi den får konsekvenser for behandlingen av Perthes, og det er kjempebra! Jeg har en flink mann.

Tirsdag i neste uke bærer det av sted til Kongsbergkonferansen der jeg skal snakke om sosial web i klasserommet. Jeg vrir hjernen for å komme opp med noe litt mindre 1.0 enn et laaangt foredrag, men jeg lover ikke noe, tiden er knapp. Uansett gleder jeg meg til å få være med der, og håper at resultatet av min innsats blir tilfredsstillende for alle parter.

Onsdag neste uke er det kurs i OneNote her på skolen, vi skal i gang med et forsøk sammen med Microsoft om bruk av dette programmet sammen med elevene.

Ut over dette er det to bunker nynorskstiler å rette før vinterferien i uke 8, samt planlegging av to fagdager i neste uke. Det hadde gjort seg med en rettefri ferie for en gang skyld. Tipper jentene mine også vil sette pris på det. Uansett håper jeg å finne den røde tråden i alt dette, og at jeg kan avslutte mest mulig før vinterferien. Ukene mellom vinterferie og påske representerer nådestøtet i VG3 både for lærere og elever med innlevering av fordypningsoppgaver og heldagsprøver på løpende bånd....

Foto: CC-lisensiert av Cellach på Flickr

7 kommentarer:

Bjørn Helge sa...

Utrolig spennende å følge med på hva du, Leif H og mange andre tenker og praktiserer når det gjelder bruk av nettet i undervisning, og tenkning rundt konsekvensene av nye kommunikasjonsformer. Mange gode ideer å bruke og bearbeide, masse food for thought. Inspirerende! Jeg håper på fyldig referat fra det dere snakker om på Gardermoen - og neste gang vil jeg gjerne være med :-) Lykke til!

LK sa...

Lykke til med alle gjøremål! Håper det kommer mange konstruktive tanker utav møtet i morgen, og så håper jeg du får en ferieuke helt uten røde streker som skal settes!

Inger Hilde sa...

Ja du har nok å henge fingrene i. Bare en liten kommentar til bruken av ITL. Jeg har flere ganger brukt læringsplattformen på en slik måte. Elevene jobber hjemme/på skolen med konkrete oppgaver, og jeg gir hjelp på ITL underveis. Mange elever benytter muligheten til å spørre om råd/hjelp ganske aktivt, med det resultat at de får en god og fokusert læringsøkt som jeg ofte ser resultatet av i produktet de leverer. Hvis flere har samme spørsmål, kan jeg lett gi alle samme melding, for å unngå misforståelser. Så ja, ITl må også kunne brukes på denne måten.

Anonym sa...

Spennende og travel periode!
Håper på et referat og noen tips ang. OneNote, som jeg selv har tatt i bruk i år.

Leif Harboe sa...

En skoledag kan karakteriseres som en lang rekke avbrytelser - kan elevene med fordel ha jevnlig med hjemmedager?

Ingunn sa...

Hjemmedagen fungerte fint i dag. De aller fleste fulgte pliktoppfyllende opp både på bloggen og på ITSL. Et par av dem ga i tillegg uttrykk for at de satte stor pris på å få denne dagen. Så ja, hjemmedager av og til for de eldste elevene våre kan nok fungere bra.

Martine sa...

Heisann!

Jeg googlet calve-leg-perthes og kom over dette. Jeg leste om din mann, kan jeg spørre hva han heter? Vet du hvor jeg kan lese mer om hva han driver med?

Mvh Martine ;o)

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no