søndag 15. februar 2009

"Båten blir til mens vi ror"

(Dette innlegget er en krysspost fra D&B-nettverket vårt på Ning.)

... sa Stig Hjerkinn Haug på et foredrag jeg var på i høst. Det er akkurat slik jeg føler det nå! Tenk at ca 90 mennesker ville melde seg inn i D&B på mindre enn fire dager. Utrolig spennende, og litt skummelt også.

delogbruk2

De siste dagene har det gått med mange timer foran skjermen. Det tar tid å administrere alt, og det dukker stadig opp nye spørsmål. Heldigvis har jeg allerede fått med meg tre flinke karer til å holde styr på alt sammen: Guttorm og Svend Andreas er moderatorer sammen med meg, og Rolf-Anders tar seg av wikien vår så det ikke blir helt anarki der. Dersom veksten fortsetter i samme takt vil det veldig snart være behov for flere som kan bidra med å være "verter" her - ønske folk velkommen og hjelpe dem til rette. Tiden vil vise hvor stort behovet blir. Jeg har nemlig visjoner om at D&B kan bli den viktigste innfallsporten til økt digital kompetanse for alle som driver med undervisning på en eller annen måte. Om det vil bli sånn er ikke bare opp til meg, men selvsagt også avhengig av hva nettverkets mange medlemmer gjør det til.

Mange nye spørsmål melder seg hele tiden: Skal vi ha logo? Hvordan skal den se ut? Var navnevalget lurt? Jeg valgte det fordi jeg skulle bruke dette nettverket på et kurs jeg holdt på Kongsbergkonferansen. Kanskje noen der ikke er så glade for at jeg har stjålet slagordet deres? Er det lurt å forkorte det til D&B? Hva synes folk om utseendet til nettverket? Er det oversiktlig nok? Det er vanskelig å lage en god startside, faren for overlessing er stor. Hvordan fungerer fanebladene øverst? Vil folk ha chattefunksjon? Er det behov for tutorials, eller er det enkelt å finne ut av hvordan disse sidene skal navigeres og fylles med innhold? Hvor strenge må vi være mot innhold som ikke passer helt inn her? Det er aldri hyggelig å måtte påpeke at noen ikke forstår kjørereglene, men det blir helt sikkert nødvendig av og til.
Hva med kommersielle aktører? Bør de få lov til å melde seg inn og promotere sine produkter som sikkert i mange tilfeller er interessante for nettverkets medlemmer? Hvilke retningslinjer er best for slikt? Alt dette kastes altså opp i luften nå, og dersom dere har meninger om noe av dette, så vil jeg sette veldig stor pris på om dere tilkjennegir dem i kommentarfeltet.

Jeg fortsetter i mens denne spennende roturen og regner med å komme helskinnet frem, uansett hvor det måtte være. Jeg tåler vel litt vann.

5 kommentarer:

Kjell Arild Welde sa...

Du kommer nok til å bruke mange, mange flere timer foran skjermen. Navn og logo er greit. Ning er litt rotete, men som på alle datatjenester, må en rote litt rundt for å bli kjent.

Men hva var det vi skulle dele? Tanker, ideer, oppgaver og undervisningsopplegg? Jeg tror båten holder seg flytende en stund til.

Ingunn sa...

Du er ubehagelig ærlig noen ganger :) På hvilken måte er det rotete på Ning-siden? Har du forslag til forbedringer? Jeg håper at delingen blir så konkret at det går an å si at vi har oppnådd noe. Mye prat er interessant i og for seg, men det skal også utføres arbeid som gir resultater. Hvis det skjer, da vil jeg begynne å bli fornøyd.

Sol sa...

Nettverket er et flott initiativ, og jeg tror mange vil ha glede av å være medlem. Det er bra at du har fått satt opp noen kjøreregler. Jeg tror ikke nødvendigvis at det er en dum idé å la kommersielle aktører få promotere produkter som kan være til interesse for nettverkets medlemmer. Men kanskje det er lurt å føle seg litt frem i starten?

Anonym sa...

D&B vekker oppsikt utover landegrensene
http://blogg.skolutveckling.se/omvarld/?p=154

Ingunn sa...

@lektor Laastad: Takk for hyggelig kommentar. Det ser ut til å være en generell skepsis mot å slippe til kommersielle aktører i nettverket foreløpig, så vi får vente og se det litt an til nettverket har etablert en tydeligere praksis. Men jeg deler ditt syn, det trenger ikke å være et problem å gjøre det.

@Hasse: Takk for tipset - veldig moro å se!

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no