tirsdag 22. september 2009

Tablet+Markin=sant!

Jeg har endelig kommet i gang med Markin jeg også, og ikke forstår jeg nå hvorfor jeg nølte så lenge. Antagelig var det fordi jeg innerst inne også er en analog lærer fortsatt, og det å skrive med rød penn på elevenes oppgaver er grunnfestet i min lærersjel. Da jeg begynte å jobbe på Sandvika vgs fikk jeg, som alle ansatte der, en tablet-pc. Den er nyttig til mye, og det å kunne sitte med den i fanget og rette i sofaen om kveldene var et gode jeg ikke ville gi slipp på. Det blir mange nok timer i dårlig sittestilling uansett, og dessuten vil jeg gjerne være sammen med familien min også innimellom... Men altså - Markin på tablet-pc fungerer helt flott! Jeg bruker pennen til å markere ord, sette inn rettinger etc. Korte kommentarer fungerer også bra å skrive med penn. Riktignok får ikke elevene se min lett rustne håndskrift lenger, men det er nok ikke noe savn, vil jeg tro. Takk til Inger Hilde og Leif for gode forklaringer og knappe-deling. Det var akkurat det jeg trengte for å få begynt.


6 kommentarer:

Inger Hilde sa...

Nå vet jeg hva jeg ønsker meg til jul. Så bra at du er i gang med Markin. Håper du ser nytten i programmet, og at det fungerer for elevene dine også.

Marita sa...

For en norsklærer: Livet før og etter Markin:)

Simon sa...

Interessant at så mange snakker om dette for tiden. Selv ga jeg opp for lenge siden fordi jeg fant ikke ut hvordan man kunne bruke dette med LMS-ens automatisk opplasting av rettete elevoppgaver. Har du funnet på noe lurt der?

Leif Harboe sa...

Til Simon, nei - det er ørlite mer arbeid med ned- og opplasting. Det interessante og utfordrende er hva elevene gjør med den omfattende tilbakemeldingen som Markin potensielt kan generere.

Ingunn sa...

Simon: Jeg laster ned alle elevsvarene, retter og laster opp igjen. Sånn sett er det mer arbeid. Men elevene var positive og tok imot nyvinningen med fatning. De virket til og med interesserte i å rette nynorskbesvarelsene sine (men det er mulig jeg er litt for optimistisk nå).

Didrik sa...

Til Simon: eg har same problemet som deg. Eg får inn mine elevsvar i Fronter. Dette gjer at eg må laste ned alle svara til min harddisk, og deretter opne dei i Markin. Eg rettar, og må då lagre dei retta versjonane som rtf (og deretter laste dei opp i Fronter), fordi Fronter "rippar" ut CSS'en i dei mykje meir oversiktlege html-versjonane. Eg meiner at dette er eit stort minus i mi rutine!

Det ser dessverre ut til at dette ikkje er tidssparande for meg. Men html-filene fungerer greitt i ITSL?

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no