tirsdag 22. september 2009

Bruk Explorer i Firefox

Det er mange som fortrekker Firefox som nettleser fremfor Explorer, blant annet på grunn av mulighetene for å legge til diverse add-ons, småprogram som lar deg tilpasse nettleseren til akkurat dine behov. En av mine elever så hvordan jeg knotet mellom ulike vinduer med IE og Firefox og forbarmet seg over meg med et tips om en add-on som viste seg å være veldig nyttig for meg, blant annet i forbindelse med It’s Learning. It’s Learning kjører nemlig bedre i Explorer, og det er bare der man har tilgang til funksjoner som Direct Edit. Ved å legge til IE Tab kan jeg nå åpne Firefox, ha så mange tabs jeg vil oppe, og selv velge om noen av dem skal være i IE. Genialt! Alt jeg trenger i det daglige kan nå styres via den samme nettleseren. Etter at jeg lastet ned tillegget tok det litt tid før jeg fikk helt tak i hvordan det virker. For å spare deg for denne tiden skal jeg forklare litt hvordan du gjør det:

Du kan enten velge ny visningsmotor når du åpner en ny peker, eller du kan skifte for den siden du allerede står i. Dette gjør du ved å velge det aktuelle alternativet i menyen du får opp ved å høyreklikke, enten på en peker eller på fanen du er i. Innstillinger for IE-sider velger du i menyen Verktøy. Dette tillegget har sine begrensinger, og jeg tror for eksempel at det er bedre å oppdatere Explorer/Windows via originalen – mange kommentarer på nedlastningssiden tyder på dette. Dessuten gjelder det bare Windows, det finnes ikke for Mac/Linux. Men til mitt bruk var dette et skritt i riktig retning. Takk, Eirik!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen hjertelig takk for tipset!!
Hilse eleven din og si TUSEN TAKK!

Anonym sa...

Denne visste jeg faktisk om - fikk tips på twitter da jeg bannet og svettet over rapporter som skulle rettes og IE som nektet å koble til itsl hjemmefra... Men jeg bruker jo bare IE de gangene jeg skal rette arbeid digitalt, ellers ALDRI.

Anonym sa...

En annen funksjon kan du finne ved å høyreklikke på ikonet nederst; der går det nemlig an å stille inn sider som automatisk skal åpnes i IE-faner.

Faktisk vil jeg si det er bedre å oppdatere Windows og annen Microsoft-programvare via Firefox - det er ikke noe problemer, siden det egentlig kun er krommen (grått dashbord) til Firefox som ligger rundt. Grunnen til at det er bedre, er at du kan bytte faner og bruke nettleseren din fullt ut under oppdateringen, mens du med IE må åpne et helt nytt vindu.

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no