onsdag 23. januar 2008

Klasseromsaktiviteter

Klassen har etterlyst mer konkurranser, så i dag dro jeg i gang en quiz om amerikansk historie. Det er alltid litt vanskelig å få alle med uansett hva vi skal gjøre, men de aller fleste virket engasjerte nok. Dessverre er noen altfor avhengige av å sjekke pc'en sin hele tiden, og har konsentrasjonsvansker. Selv om jeg er veldig enig i at innføring av pc i skolen gir store muligheter, ser jeg selvfølgelig også at den får mange til å kaste bort mye tid. Msn, Facebook, You tube og spill av ymse slag er tydeligvis vanskelig å ligge unna. Det er ikke hyggelig å måtte mase om at de skal følge med hele tiden, men hva skal jeg gjøre? Snart får vi et program som gir oss oversikt over hva de har på skjermene sine i timene, og som låser dem til den aktiviteten de skal holde på med. Det kan kanskje skape mer ro rundt pc-bruken.
Men quiz-en var bra den, og de lærte muligens noe også?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra blogg du har her! Herved lagt til i Google Reader-abonnementene mine!

Ellers er det interessant å følge med på diskusjonene rundt bærbare i klassene og medfølgende problemer. Jeg fant bloggen din gjennom Leif Harboe i dag, og jeg er tilbøyelig til å være enig med ham i at det sannelig ikke bare er elevene som kan oppvise mangel på konsentrasjon stilt overfor valget mellom å følge med på gejnnomgåelse av noe og å sjekke Facebook/VG/blogger osv. Er du på kurs med lærere for tida, og det er trådløst nettverk i forelesningsrommet, skal det ikke mye til å finne lærere som i alle fall ikke har 100% av oppmerksomheten rettet mot den ene som har ordet ...

Vi har begynt å forberede oss på innføringen av bærbare på Frogn også (skjønt hvem vet om de får somlet seg til å organisere det i fylket?). Det har egentlig fungert greit med våre store datalandskaper med stasjonære maskiner - da har det vært mulig å definere PC-tid og annen tid ved rent fysisk forflytning. Men altså sannsynligvis ikke fra høsten av.

Jeg har litt sans for en politikk som går ut på at elevene må få noe å gjøre som gjør det fornuftig å bruke PC'ene, og hvis de likevel velger å oppdatere Facebook, må det bli deres problem. Jeg har ikke lyst til å bruke veldig mye tid på å skjekke skjermene til alle elever og gå rundt og sette anmerkninger på de som er på feil sider. Men det er altså før jeg selv har prøvd å ha hele klasser med bærbare ...

Det er kanskje å snu problemstillingen for mye mot oss selv, men hvis det vi har å tilby oppleves som av så liten verdi at de like gjerne kan holde på med noe annet, er det ikke like mye vi som er problemet?

R.J. sa...

Hei Ingunn!
Kom over denne bloggen tilfeldigvis og jammen var det ikke kjentfolk som driver en superbra blogg :)
Hilsen Remy

Ingunn sa...

Hei Remy! Så hyggelig å høre fra deg, og takk for kommentar! Bloggen min er snart tre år gammel og oppdateres med uregelmessig frekvens. Det er veldig stas om andre kan ha glede av den også, særlig hvis det er hyggelige kjentfolk:)

Legg inn en kommentar

Jeg har flyttet, så kommentarer på denne bloggen blir ikke lenger fulgt opp. Du finner meg på http://ingunnkjolwiig.no